Betlehemsko svjetlo

Betlehemsko_svjetlo_1Članovi Izviđačkog odreda „Klasje“ iz Đakova pod vodstvom njihovog starješine i predsjednika Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antuna Šimića, 20. prosinca na četvrtu nedjelju došašća, donijeli su Betlehemsko svjetlo i u samostansku kapelu Karmela sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj.

Betlehemsko_svjetlo_3Čast nam je Betlehemsko svjetlo i ove godine donijeti u vaš samostan vjerujući da će ono unijeti toplinu, donijeti mir svim ljudima dobre volje i ispuniti srce radošću zbog rođenja Spasitelja!“, rekla je Ana Tadić predajući svjetlo vlč. Stjepanu Maroslavcu koji ga je primio u ime zajednice sestara karmelićanki, a potom započeo euharistijsko slavlje. Božja riječ naviještena preko proroka Miheja pokazala se aktualnom i u događaju donošenja Betlehemskog svjetla, te je vlč. Stjepan kazao: „I ti, Betleheme Efrato, nisi najmanji jer iz tebe će izići sunce pravde, iz tebe će ići ovo svjetlo – koje ste i vi donijeli, svjetlo koje je obasjalo svijet, svjetlo koje i danas svijetli.“

Betlehemsko_svjetlo_2Osvrćući se na evanđeoski ulomak o Marijinu pohodu Elizabeti, propovjednik je okupljene vjernike potaknuo da se utječu Blaženoj Djevici Mariji, kako bi ih naučila umjetnosti aktivnog čekanja, ali i tome da svoje dužnosti obavljaju spremno, razborito i bez odgađanja, ustrajući, jer samo ustrajnim radom može se doći do uspjeha. Izrazivši želju da svi okupljeni koji su „doživjeli donošenje svjetla, nose svjetlo – ono Svjetlo koje označava Isusa Krista – i njegov blagoslov u svoje obitelji, u međusobne odnose, svima koje budu susretali, da svi osjete još više radosti, dobrote i ljubavi ovoga Božića“, vlč. Maroslavac zahvalio je izviđačima na trudu i naporu nošenja Betlehemskog svjetla do ovog samostana i dalje po crkvama diljem Nadbiskupije. Pozvao ih je da budu svjetlo i svjedoci toga svjetla ovoga Božića, a u novoj godini zaželio im je svako dobro te puno radosti od Novorođenoga Kralja. Zahvali se pridružila i Majka Ljiljana i pozvala na zajedničko fotografiranje .