Posjet mladomisnka 2015.

mladomisnici_1 Svoju prvu mladu misu ovogodišnji su mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije proslavili u Karmelu sv. Josipa 30. lipnja 2015., u koncelebraciji s vlč. Božom Radošem, sjemenišnim duhovnikom. “Svi mi plovimo lađom života. Nas smo petorica jučer zaplovili na more života kao Kristovi svećenici. A znamo da nas u životu također očekuju i oluje”, rekao je uvodeći u misno slavlje vlč. Ivan Begović, oslanjajući se na odlomak Matejeva Evanđelja toga dana, te je pozvao sve prisutne da se pokaju za sve one trenutke kada nisu bili na kormilu s Kristom, kad mu nisu vjerovali. 

mladomisnici_2“Nakon što je Isus našao i pozvao svoje učenike, on je, nekako možda čudno zvuči ovdje kod Mateja, nazvao svoje učenike ‘malovjerni’ i ‘plašljivi’. Oni su s njim u lađi, oni koji bi trebali biti puni vjere da bi i planine premještali, a Isus ih zove ‘malovjerni’“, primijetio je u svojoj homiliji vlč. Krešimir Šaf te dodao: “Plovljenje morem koje slikovito govori o našem životnom putovanju u vječnost je puno oluja, malovjernosti i plašljivost, stoga nije bitno hoće li valovi biti veliki. Valovi će uvijek biti visoki – patnje, radosti, kušnje. Najvažnije je hoćemo li mi vjerovati da je Gospodin s nama i da će nam pomoći kad ti valovi navale.” Na koncu je vlč. Šaf potaknuo sve na svijest o tome da “Isus može smiriti sve što nas uznemiruje. On svakoj našoj oluji kaže: ‘Umukni! Utihni!’.”

Na kraju misnoga slavlja preč. Bože Radoš ponovio je zahvalu mladomisnika sestrama karmelićankama za njihovu molitvenu podršku, istaknuvši njihovu ulogu onih koje ne daju Isusu da zaspe na lađi, nego ga svojim razgovorom – molitvama i žrtvama, drže budnim, te ga svojim prijateljstvom podsjećaju da pomogne onima za koje one mole i prikazuju svoje živote. Nakon zajedništva kod euharistijskoga stola, radosno druženje nastavljeno je u samostanskoj govornici.