Posjet definitora o. Łukasza Kansy – 18. i 19. travnja 2016.

posjet definitora - 07U nastavku posjeta zajednicama prigodom vizitacije, definitor o. Łukasz Kansy, u pratnji o. Drage Marića, na povratku iz Sofije posjetio je 18. i 19. travnja našu zajednicu Karmela svetog Josipa. Iz Zagreba im se, kao pomoć za prevođenje pridružio o. Antonio-Mario Čirko.

posjet definitora - 01Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice i predstavljanja slijedio je razgovor s posebnim naglaskom na pitanja vezana uz trajnu formaciju, koja je pokrenuo otac general Saverio Cannistrà na susretu 3. veljače u Rimu, prigodom završetka Godine posvećenog života. Napose je bilo zanimljivo čuti o. Łukasza i njegovo iskustvo življenja u eremitskoj zajednici, o našim sestrama u Poljskoj, kao i njegov osobni put i izbor karmelskog poziva. Sestre su zapjevale prepjev poljske pjesme „Crna Madonna“, koju je otac definitor prepoznao nakon nekoliko početnih taktova.

posjet definitora - 11posjet definitora - 14Slijedio je, unatoč kiše kratki obilazak okoliša i molitva na groblju, a potom zajednička molitva Večernje, večera i zajednička rekreacija. Pogledali smo reprizu programa kojim su sestre iz novicijataposjet definitora - 17 u obliku „specijalnog Dnevnika KTV (Karmelske televijzije)“ prikazale neke zgode iz karmelskog života u protekloj godini.

posjet definitora - 19Svetom misom, 19. travnja,  koju je predvodio o. Antonio-Mario, uz koncelebraciju o.  Łukasza „zajednički smo zahvalili za bratstvo i sestrinstvo, za zajednički pogled prema istom cilju, za dar karizme – prinošenja u molitvi potreba ovoga svijeta“.posjet definitora - 20

Poslije doručka i pozdrava, uz preporuku i obećanje uzajamne molitve, otac definitor je nastavio put za Krk.

 

FOTOGALERIJA