Posjet nuncija Luciana Suriani

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. dr. Luciano Suriani, u zajedništvu s mons. Filippom Colnagom, tajnikom Apostolske nuncijature u Beogradu, trima sestrama jedne filipinske misionarske Kongregacije koje djeluju u nuncijaturi, te vlč. Ivicom Damjanovićem, svećenikom na službi u Srijemskoj biskupiji i đakovačkim dekanom vlč. Josipom Ivešićem posjetio je u subotu 7. srpnja Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj.

Prijateljski posjet mons. Luciana donio je veliku radost sestrama karmelićankama, koje su u srdačnom razgovoru čule više o životu, događanjima i prilikama Crkve u Republici Srbiji, općoj Crkvi kao i o nakanama i željama sv. Oca Franje čiji je Nuncijatura glavni predstavnik i posrednik. Pri tome su upoznale i sestre koje djeluju u nuncijaturi, čiju je Kongregaciju 1958. godine osnovao jedan filipinski biskup za koga se sada vodi kauza za proglašenje blaženim.

Prvotna zadaća sestara je djelovati u katehizaciji, a nadahnjuju se karmelskom duhovnošću, te i nose ime karmelske svetice sv. Male Terezije: Misionarske katehistice sv. Male Terezije. Nuncij je obdario Zajednicu i prigodnim darovima, a priorica majka Ljiljana od Duha Svetoga (Prelić) je u zahvali nunciju za posjet obećala i daljnju molitvenu blizinu i podršku.

Zajedništvo je zaključeno zajedničkom molitvom srednjega časa i blagoslovom mons. Surianija, te zabilježeno i zajedničkom fotografijom.