Teološka večer u Karmelu

24-02_teologija_karmel3Studenti V. godine KBF-a u Đakovu, polaznici izbornog kolegija Izabrane teme teološke antropologije, zajedno s profesorom, dr. sc. Borisom Vulićem, pohodili su u ponedjeljak, 22. veljače, Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj.

Nakon pozdrava M. Ljiljane Prelić, poglavarice Karmela i uvodne molitve, dr. Vulić, kao moderator susreta, istaknuo je kako je cilj ovoga susreta međusobni rast kroz stvarni dijalog teologije i duhovnosti te zahvalio sestrama na otvorenosti za ovakav susret.

24-02_teologija_karmel1Susret studenata i sestara karmelićanki upriličen je kao teološka večer promišljanja o temama koje su izabrali i priredili sami studenti. Studentica Anamarija Ćosić predstavila je sestrama izlaganje na temu „Božja svemoć i čovjekova patnja“, Željko Filajdić promišljao je o „Slici žene u teologiji stvaranja“, a Marko Ivančičević o „Odnosu braka i celibata“. Studentica Eda Miljković svoje je izlaganje naslovila „Važnost sakramenta sv. ispovijedi“, dok je zaključno predavanje, „Bog i njegov čovjek ili čovjek i njegov Bog“, održao Filip Sertić.

24-02_teologija_karmel2Poslije predavanja uslijedila je diskusija, odnosno nastavak promišljanja izabranih tema kroz dijalog sestara i studenata. M. Ljiljana zahvalila je uime svih sestara studentima na njihovoj spremnosti da pohode Karmel i daruju svoje vrijeme važnim i životnim temama te im obećala molitvenu blizinu u završetku njihova akademskog obrazovanja i u vršenju budućih službi u Crkvi. Željko Filajdić

Preuzeto s: http://djos.hr